Over ons

Roos Hendriks van Royaal Belegd:
“Door bewust te kiezen wat je eet kun je de wereld veranderen”

 

Eric Hubers: “Over bijna alles wat je bij Royaal Belegd ziet, hebben mijn vrouw Roos en ik goed nagedacht. Van de fairtrade biologische koffie van het merk EARTH tot de geüpcyclede inrichting. De liefde voor duurzame en originele koffiezaakjes is ontstaan tijdens onze reis naar Australië. We hadden de indruk dat er in Sneek ook ruimte was voor zo’n soort zaak, dus stap voor stap hebben we ons bedrijf opgebouwd. In april 2014 verhuisden we naar onze huidige locatie aan de Lemmerweg in Sneek. Dat was voor ons de kans om alles precies zo in te richten als we al jaren in ons hoofd hadden.”

 

Roos Hendriks: “Wij zijn echt foodies en werken het liefst met de beste en mooiste producten, die bovendien een verhaal hebben. Dus die gemaakt zijn met aandacht voor het welzijn van mens, dier en milieu. We gebruiken zo veel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten en in onze zaak verkopen we allerlei inspirerende, duurzame producten. Net als veel andere mensen willen we graag in een gezonde wereld leven en deze ook goed achterlaten voor onze kinderen. Maar hoe realiseer je dat in de dagelijkse praktijk? Naar ons idee kan dit door elke dag te kiezen voor producten die iets positiefs bijdragen aan de wereld. Zo maken allerlei kleine dagelijkse keuzes en handelingen samen een groot verschil.”

 

Op de foto: Eric Hubers en Roos Hendriks van Royaal Belegd uit Sneek
Wat: Royaal Belegd kiest voor producten met een verhaal, die zijn gemaakt met aandacht voor mens, dier en milieu
Bijzonder: Royaal Belegd is het eerste horecabedrijf van de gemeente Súdwest-Fryslân dat fairtrade is gecertificeerd. En sinds januari 2021 ook officieel EKO gecertificeerd.